Hoe wijzen we toe?

Wonen Zuid is er voor alle mensen. Of je nu op zoek bent naar je eerste woning, ruimer wilt gaan wonen omdat je gezin groter is geworden, of het gemak van een (senioren)appartement zoekt.

Het liefste helpen we iedereen snel aan de woning van zijn of haar keus. Hierbij moeten we wel rekening houden met de wetgeving; met name de nieuwe Woningwet. In deze wet staat dat we onze goedkopere huurwoningen moeten verhuren aan mensen met een beperkt inkomen (mensen die voor huurtoeslag in aanmerking komen). Duurdere woningen zijn bestemd voor mensen die wat meer te besteden hebben. 

 • 1

  Welke woning past bij mij?

  Door het beantwoorden van een aantal vragen kun je zien welke woningen je bij ons kunt huren. In de folder ‘Een woning kiezen die bij je past’ (die je hiernaast kunt downloaden) hebben we deze vragen in een handig schema gezet. Het is belangrijk dat je hiermee rekening houdt als je reageert op onze woningadvertenties. Je maakt immers alleen kans op een nieuwe woning als die volgens de Woningwet past bij jouw situatie. Houd daarom altijd rekening met de voorwaarden bij de woningadvertentie. Zo weet je dat je ook echt een kans hebt deze woning te kunnen huren.

  Daarnaast is het ook handig om voordat je op een woning reageert even te kijken in hoeverre de totale woonlasten van deze woning passen bij je inkomen. Dat kan door het invullen van de woonlastenmonitor die we bij alle te verhuren woningen op onze site hebben staan.
   

 • 2

  Zijn mijn gegevens correct?

  Op de woningadvertenties reageren meestal meerdere mensen. Bij het uitzoeken van de kandidaat die we uitnodigen kijken we naast inschrijfduur of wie er het eerst gereageerd heeft ook naar het inkomen dat bij je inschrijving staat en de samenstelling van je gezin. Het is daarom belangrijk dit goed op te geven bij je inschrijving. En verandert er iets? Pas dat dan meteen aan.

Vraag stellen?

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden