Huren bij ons

Ben je op zoek naar een huurwoning? We leggen je graag uit hoe dat bij ons werkt.

Wij verhuren onze woningen via Thuis in Limburg. Wil je een woning van ons huren, dan schrijf je je daar in als woningzoekende. Als je ingeschreven bent, kun je reageren op woningen. 

Op www.thuisinlimburg.nl adverteren de deelnemende corporaties dagelijks de huurwoningen die vrijkomen. De woningen worden aangeboden via de onderstaande drie modellen. Kijk voordat je reageert op een woning goed naar de voorwaarden, die de corporatie stelt bij de woningadvertentie. Bij de definitieve toewijzing van een woning controleert de corporatie die de woning verhuurt nogmaals of je (financiĆ«le) situatie aansluit bij de toewijzingseisen. 

De drie modellen:  

1) Inschrijfduur
De woning wordt aangeboden aan de kandidaat die het langst ingeschreven staat. Je kunt op deze woningen reageren zolang de reactietermijn loopt. Zolang de advertentie online staat, kan je positie nog wijzigen. Na het sluiten van de reactietermijn wordt de definitieve volgorde van kandidaten bepaald op basis van de langste inschrijftijd bij Thuis in Limburg. De corporatie die de woning verhuurt neemt vervolgens contact op met kandidaat nummer 1. 

2) Eerste reageerder
De woning wordt aangeboden aan de kandidaat die als eerste reageert. Dit is een geschikt model als je dringend op zoek bent naar een woning. Bij dit model geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Woningen die aangeboden worden via het eerste reageerder-model, komen altijd om 19.00 uur online. Vanaf dat moment kun je op de woning reageren. 

3) Loting
De woning wordt verloot, alle kandidaten hebben evenveel kans om de woning aangeboden te krijgen. Je kunt op deze woningen reageren zolang de reactietermijn loopt. Na het sluiten van de reactietermijn wordt de volgorde van kandidaten willekeurig bepaald. De corporatie neemt vervolgens contact op met kandidaat nummer 1. 

Je  kunt op de website van Thuis in Limburg een zoekprofiel en tipbericht instellen. Rond 18.00 uur krijg je dan een e-mail waarin woningen worden weergegeven die passen bij je zoekprofiel en inschrijfgegevens.

Wil je precies weten hoe het allemaal werkt? Bekijk dan eens het filmpje op Thuis in Limburg. 
 

Vraag stellen?

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden