Woning huren in 4 stappen

Ben je op zoek naar een huurwoning? We leggen je graag uit hoe dat bij ons werkt.

 • 1

  Als je een woning van Wonen Zuid wilt huren, schrijf je je eerst in als woningzoekende. Dat doe je door het inschrijfformulier in te vullen met jouw gegevens en die van eventueel met jou mee verhuizende huisgenoten.


  Op zoek in Midden-Limburg? Schrijf je in bij Wonen Zuid
  Ben je op zoek naar een woning in Midden-Limburg (Roermond, Leudal of Maasgouw), dan schrijf je je direct in bij Wonen Zuid.


  Op zoek in Zuid-Limburg? Schrijf je in bij Thuis in Limburg
  Zoek je een woning in Zuid-Limburg (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Nuth of Valkenburg), dan schrijf je je in bij Thuis in Limburg. Onze huurwoningen in Zuid-Limburg verhuren wij namelijk via deze site.


  TIP: Je inschrijving begint met het aanmaken van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als je alle stappen doorloopt wordt dit gekoppeld aan je inschrijving. Bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed. Deze heb je straks nodig om in te loggen op deze website en te kunnen reageren op de woningadvertenties.

 • 2

  Nadat je je ingeschreven hebt, vraag je bij de belastingdienst een inkomensverklaring op. Deze heb je nodig omdat wij bij het toewijzen van een woning rekening moeten houden met het inkomen van de toekomstige huurder.


  Wil je met meerdere personen verhuizen? Dan vraag je deze inkomensverklaring op voor alle meeverhuizende personen, met uitzondering van inwonende kinderen.

  Verklaring opvragen
  Een inkomensverklaring (IBRI-formulier) is een officiële verklaring van de belastingdienst met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar. Deze is gratis en vraag je aan via de belastingdienst via 0800 0543. Hier heb je je burgerservicenummer voor nodig. Het duurt ongeveer een week voordat je het formulier daadwerkelijk hebt.

 • 3

  De woningen die wij gaan verhuren adverteren wij op onze website. Staat daar een woning bij waarin je graag wilt wonen? Dan moet je daar zelf op reageren. We zetten vaak (soms zelfs dagelijks) nieuwe woningen op onze site. 
  Ben je op zoek? Kijk dan regelmatig of maak het je gemakkelijk door een tipbericht in te stellen.


  Twee soorten advertenties
  We adverteren onze woningen op twee manieren. Via het zogenaamde aanbodmodel en via direct te huur. Bij de advertentie staat welke manier voor deze woning geldt.


  Aanbod
  Bij het aanbodmodel is de tijd dat je als woningzoekende ingeschreven staat belangrijk. Hierbij geldt dat diegene die het langst ingeschreven staat en aan de voorwaarden die bij de advertentie staan voldoet, deze woning krijgt.


  Direct te huur
  Bij direct te huur gaat het om de snelheid van reageren op een woning. Diegene die het eerste reageert en aan de voorwaarden die bij de advertentie staan voldoet, krijgt deze woning. Ideaal dus als je nog niet veel inschrijftijd hebt.

 • 4

  We nemen contact met je op wanneer je de eerste of eerstvolgende bent die in aanmerking komt voor een woning waarop je hebt gereageerd. Om je de woning definitief aan te kunnen bieden, nodigen we je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.
  Tijdens dit kennismakingsgesprek nemen we een aantal persoonlijke gegevens door en bekijken we samen je woonverleden, persoonlijke en financiële situatie.  

  Definitieve aanbieding woning
  We kunnen je de woning pas definitief aanbieden als we hebben gecontroleerd of alle gegevens kloppen met je huidige situatie. Als alles klopt en de aanbieding is definitief, dan kun je de woning gaan bezichtigen en aangeven of je de woning wilt huren.

Meer info?

Meer weten over het huren van een huurwoning in Midden-Limburg. Lees dan onze folder: een huurwoning zoeken.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden