Problemen met betalen

Iedereen heeft wel eens een financiƫle tegenvaller, maar soms leidt dit tot grotere betaalproblemen. In beide gevallen kun je bij ons terecht. Graag zoeken we samen met jou naar een structurele oplossing. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem zijn er namelijk allerlei oplossingen mogelijk. Een betalingsregeling bij een eenmalige financiƫle tegenvaller, hulpverlening bij grotere problemen of in het uiterste geval zelfs verhuizing naar een goedkopere woning als de verhouding tussen inkomen en vaste lasten uit balans is. Samen bekijken we wat in jouw geval de beste oplossing is.

 • 1

  Een keer te weinig geld?

  Soms heb je een onverwachte tegenvaller. Laat het ons meteen weten, dan maken we met elkaar duidelijke afspraken over hoe te betalen.

 • 2

  Te laat betaald?

  Het is onze allersimpelste afspraak: wij leveren een huurwoning, jij betaalt iedere maand voor de 1e de huur. Als je niet op tijd betaalt, trekken we meteen aan de bel. Zorg er dan voor dat je alsnog je huur betaalt of neem contact met ons op als dat om wat voor reden dan ook niet lukt. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

 • 3

  Een groter betaalprobleem

  Lukt het je vaker niet om de huur te betalen of heb je meerdere openstaande rekeningen? Zoek dan contact met ons. Wij waarderen openheid en eerlijkheid. Een probleem negeren lost namelijk niets op. Wij helpen je graag voorkomen dat je betalingsproblemen groter worden. Als je niet op tijd betaalt loopt het openstaande bedrag namelijk alleen maar op, zeker wanneer we een deurwaarder moeten inschakelen. Dat wil jij niet en dat willen wij niet.

 • 4

  Een betalingsregeling

  In sommige gevallen kan een betalingsregeling een oplossing zijn. We bekijken dit echter altijd in een breder verband. Spreken we met elkaar een betalingsregeling af, dan is het belangrijk dat je je aan de gemaakte afspraken houdt en op tijd betaalt. Huur je korter dan een jaar bij ons, dan kom je nog niet in aanmerking voor een betalingsregeling. Dat spreken we ook met je af als je bij ons een woning gaat huren. We denken wel graag met je mee om tot een andere oplossing te komen.

 • 5

  Schuldhulpverlening

  Met partners zoals gemeenten, schuldhulpverlening en maatschappelijk werk hebben we belangrijke afspraken gemaakt over de hulp die we bieden aan mensen met schulden. Deze afspraken zijn erop gericht om elke huisuitzetting te voorkomen. Dit doen we door mensen actief te wijzen op de schuld die is ontstaan, hen te informeren over mogelijkheden en mee te denken over passende oplossingen. Maar de belangrijkste rol speel je zelf. Alleen met jouw medewerking kunnen we samen naar oplossingen zoeken.

Vraag stellen?

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden