Overlast

In Nederland hebben we bijna allemaal directe buren. We wonen vaak ook redelijk dicht bij elkaar. Dat kan heel gezellig zijn, maar het kan ook leiden tot irritaties.

 • 1

  Wat kun je zelf doen bij overlast?

  Geluid, rommel, stank of andere irritaties kunnen overlast geven. meestal helpt praten met de buren. Misschien hebben ze helemaal niet in de gaten dat jij last van hun hebt.

 • 2

  Kom je er samen niet uit?

  Meestal helpt praten met de buren, maar soms werkt dat niet. Het kan zijn dat jullie het niet eens worden. Vraag dan onze hulp.

  Onze hulp inschakelen doe je door je klacht bij ons te melden via onderstaand formulier. Nadat we je klacht ontvangen hebben, nemen we contact met je op om de situatie te bespreken en samen te kijken wat we kunnen doen om het probleem op te lossen.

 • 3

  Ernstige overlast

  Soms gaat het verder dan hinder. Zoals bij constante geluidsoverlast, ernstige vervuiling, huiselijk geweld of intimiderend gedrag. Meld dit bij ons en bij de politie.

 • 4

  Buurtbemiddeling Midden-Limburg

  Huur je in Midden-Limburg, dan kun je ook contact opnemen met buurtbemiddeling Midden-Limburg. Dit is een samenwerkingsverband van gemeenten en woningcorporaties.

 • 5

  Meer weten?

  Meer weten over hoe je prettig samen kunt leven met je buren en wat te doen als je er samen toch niet uitkomt? Lees dan onze folder in de rechter kolom.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden