31 oktober 2023leestijd: 1 min

Bouw appartementen Rolduckerveld gestart

 

De komende jaren maken we Rolduckerveld klaar voor de toekomst. Zo worden er 455 woningen gesloopt en komen er weer 379 nieuwe woningen voor terug. Deze woningen voldoen aan alle eisen van deze tijd zoals gasloos en energieneutraal. Ook de openbare ruimte wordt helemaal vernieuwd. Samen met bewoners hebben we plannen hiervoor gemaakt.

Na de sloop van de kerk en de flats van Heem Wonen aan de Hertogenlaan zijn wij aan de Directeur Cortenstraat gestart met de bouw van twee appartementencomplexen. Een unieke plek van waaruit je straks het mooiste uitzicht hebtop zowel Kerkrade als de groene omgeving. Door de gunstige ligging kun je te voet naar de stad maar loop je ook zo het Berenbos in. Parkeren kan voor de deur en voorzieningenliggen om de hoek.

In totaal gaat het om 44 appartementen die zowel geschikt zijn voor jongere (vanaf 23 jaar) als oudere mensen (vanaf 65 jaar). Je kunt er duurzaam wonen want alle woningen zijn gasloos en op de daken van de complexen komen zonnepanelen. De verwachting is dat de gebouwen eind 2024, begin 2025 klaar zullen zijn.