25 januari 2021leestijd: 1 min

Challenge So you think you can build

 

Woningcorporaties in Nederland staan voor een grote opgave om versneld 150.000 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Een groot deel van de behoefte bestaat uit kleine woningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens.

Op dit moment kunnen we echter geen rendabele nieuwbouwwoning bieden voor dit type woningen, terwijl de behoefte wel toeneemt. Daarom willen we samen met negen woningcorporaties in Brabant, Limburg en Twente (Wonen Zuid, Area, Domijn, Tiwos, Zayaz, Maasvallei, Antares, ZOwonen, Wonen Limburg en Alwel) een innovatiedoorbraak realiseren voor het betaalbaar maken van nieuwbouwwoningen. 

Voor het verlagen van de kosten en versnellen van de bouw van deze woningen, is een andere aanpak nodig gestoeld op conceptueel bouwen. In samenwerking met het Netwerk Conceptueel Bouwen, branchevereniging Aedes en challenge begeleider ESTI lanceren we daarom de challenge So you think you can BUILD! Hiermee dagen we de markt uit om betaalbare sociale huurwoningen in Nederland niet alleen mogelijk maken maar ook te versnellen. 

Op 26 januari 2021 gaat deze challenge live en kunnen partijen hun oplossing inzenden. Meer informatie is te vinden op: www.soyouthinkyoucanbuild.com