22 december 2021leestijd: 2 min

Einde in zicht voor herstel na hoogwaterramp Valkenburg

 

Bijna een half jaar na de hoogwaterramp in Valkenburg en omgeving zijn we zo goed als klaar met onze herstelwerkzaamheden binnenin de woningen. En dat dankzij de tomeloze inzet van een aantal van onze collega’s en onze samenwerkingspartners die vanaf het allereerste moment alles opzij hebben gezet om onze getroffen huurders te helpen. “Wat komt er op ons af? Dat was het eerste wat ik dacht. Dit was zo indrukwekkend, zo groot, zo veel. Je springt samen met je collega’s in het diepe. Het is heel bijzonder hoeveel er in een hele korte periode is gedaan. En het is ontzettend fijn als je samen met je collega’s voor de getroffen huurders klaar kunt staan,” vertelt wijkbeheerder Emil Kerckhoffs. Hij is een van die collega’s die alles op alles heeft gezet om onze getroffen huurders te helpen.

Meer dan de helft van ons woningbezit in het getroffen gebied, ruim 250 woningen, raakten afgelopen juli beschadigd door het hoogwater. Van kapotte liften in onze hoogbouwcomplexen, tot beschadigde kelders en garageboxen, tot ondergelopen woonkamers. De schade was enorm.  

“We zijn bij alle huurders op huisbezoek geweest en hebben hen gevraagd waarbij ze hulp konden gebruiken. Ook regelden we trapliften in de woongebouwen waar de lift kapot was. Zo droegen we bij aan de mobiliteit van de oudere flatbewoners,” vertelt wijkbeheerder Emil Kerckhoffs. Eerder deze maand is de laatste defecte lift vervangen door een nieuwe. Nu kunnen alle flatbewoners weer gebruik maken van een nieuwe lift.

Een ding is meer dan duidelijk; voor onze huurders zijn het hele zware maanden geweest. Gelukkig kunnen ze de feestdagen nu thuis doorbrengen. De meesten zullen dit doen in hun vertrouwde woning, een enkeling heeft een nieuw thuis gevonden. Emil: “Ondanks het gebrek aan materialen is er ontzettend veel gebeurd. Langzaam maar zeker gaan de bewoners weer terug naar normaal.”

 

We wensen iedereen hele fijne feestdagen!