02 mei 2022leestijd: 2 min

Nieuw: Tijdelijke huisvesting voor mensen die met spoed een woning zoeken

 

Iedereen moet in een woning kunnen wonen die bij hem of haar past. Die aansluit bij de wensen en behoeften. Daar zijn wij voor en daar maken we ons sterk voor. Sommige mensen hebben wat extra hulp nodig bij het zoeken naar een woning. Bijvoorbeeld omdat ze opeens met spoed een woning nodig hebben, eventueel door een echtscheiding. Of mensen met de laagste inkomens, die vaak buiten de boot vallen als het gaat om het vinden van woonruimte. Voor deze mensen willen wij iets extra’s betekenen en daarom bieden wij tijdelijke huisvesting in de vorm van acht tiny houses. 

 Acht gestoffeerde tiny houses voor tijdelijke bewoning
De tiny houses liggen in Heel, aan de Mr. Delhoofenstraat. Ze zijn vanaf juli 2022 beschikbaar. De huurperiode van deze woningen is maximaal twee jaar. 

Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke woning is inschrijven bij Thuis in Limburg een belangrijke eerste stap
Zodra een tiny house beschikbaar komt adverteren wij hiermee bij TiL. Wij adverteren vanaf 20 juni tot en met 3 juli. De eerste woningzoekende die hierop reageert is de eerste kandidaat. In ons contact met de kandidaat bekijken wij of hij of zij aan alle voorwaarden voldoet. 

De huurder van een tijdelijke woning is zelf verantwoordelijk voor het vinden van vervangende woonruimte aan het einde van de huurovereenkomst. 

Wil je meer weten over tijdelijke huisvesting?
Bel dan gerust met Andrea Bleeser, onze verhuurmedewerker. Zij is bereikbaar via 088 66 53 653. 

Wil je zien hoe zo'n tijdelijke huisvesting uitziet?
 Kom dan zaterdag 4 juni naar Heel. Je bent dan tussen 11 uur en 12.30 uur van harte welkom om de tiny houses van binnen en buiten te bekijken.

L1 was aanwezig bij de plaatsing van de laatste tiny houses. Hier zie je de opnames die zij gemaakt hebben.