06 oktober 2020leestijd: 2 min

Nieuwe podcastserie #Wonen Zuid kleurt de wijk

 

Wij werken aan goed en betaalbaar wonen in fijne wijken en buurten. Dat is belangrijk voor onze huurders. Maar hoe doen we dat eigenlijk? Het is deze week de Week van het Huren. En daarom lanceren wij onze eerste podcastserie. In dit bijzondere drieluik gaat Rian Moonen, bekend van L1, in gesprek met medewerkers van Wonen Zuid en een aantal speciale gasten om te achterhalen hoe Wonen Zuid bijdraagt aan kleurrijke, leefbare en veilige wijken en buurten met goede en betaalbare woningen. Rian praat met haar gasten over onderwerpen als energie besparen geldzaken en bijzondere samenwerkingsverbanden in wijken en buurten.

Je kunt luisteren waar en wanneer je wilt. De podcasts worden in de loop van deze week één voor één geplaatst.

Over de podcasts

#Wonen Zuid kleurt de wijk – aflevering 1 #Energie en duurzaamheid

Deze aflevering staat in het teken van energie en duurzaamheid. Je hoort het steeds vaker voorbijkomen. Iedereen wordt geacht zijn steentje bij te dragen. Wat doet Wonen Zuid eigenlijk? Rian gaat hiervoor in gesprek met Mathy, onze energiecoach en met Monique, werkzaam bij het serviceteam van Wonen Zuid. Het gesprek gaat onder meer over hoe wij onze woningen willen verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen op daken te leggen, huizen en gebouwen goed te isoleren, nieuwe energiebronnen gebruiken en nog veel meer.

#Wonen Zuid kleurt de wijk – aflevering 2 #Wijkontwikkeling

Deze aflevering staat in het teken van wijkontwikkeling. Rian gaat in gesprek met wijkregisseur Dominique Spierings en met mevrouw Smeets, een trotse bewoner van de wijk Donderberg in Roermond. Een gesprek over bijzondere initiatieven, samenwerken in de wijk, wijkontwikkeling, maar ook vooroordelen over de Donderberg komen aan bod.

#Wonen Zuid kleurt de wijk – aflevering 3 #Betaalbaarheid

Deze aflevering staat in het teken van betaalbaarheid. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een fijn thuis heeft. Maar wat als er een kink in de kabel komt. Wat als je in de financiële problemen komt? Word je dan onverbiddelijk op straat gezet als je de huur niet meer kunt betalen? Rian gaat op zoek naar antwoorden in een gesprek met Manon van het team Incasso en met haar collega van de schuldhulpverlening van de gemeente Roermond. Zij werken nauw samen om mensen met betaalproblemen te helpen.

Podcasts op Spotify

De podcasts worden deze week een voor een geplaatst op Spotify. Je kunt ze hier vinden:

https://open.spotify.com/show/3q1unCwLfllU2bgybrMrFt