05 december 2023leestijd: 2 min

Onafhankelijk onderzoek laat zien dat we goed bezig zijn

 

Dit jaar hebben we een maatschappelijke visitatie laten uitvoeren. Een extern, onafhankelijk bureau, Ecorys, heeft onze maatschappelijke prestaties over de jaren 2019 tot en met 2022 onder de loep genomen en beoordeeld. 

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat we het op alle thema’s goed doen 
En daar zijn we trots op. Het rapport laat zien dat de mooie resultaten die we in de Aedes Benchmark 2023 behaald hebben, niet uit de lucht zijn komen vallen. Het onderzoeksbureau concludeert zelfs dat we uitmuntend presteren op het thema ‘Maatschappelijke capaciteit’. Dat wil zeggen dat we organisatorisch onze zaken uitstekend op orde hebben. Daarmee kunnen we de gewenste maatschappelijke prestaties behalen en tegelijkertijd financieel gezond blijven. We weten heel goed wat we aan kunnen en waar we onze grenzen moeten bewaken. Daarnaast wordt gezien dat we goed werken aan het toekomstbestendig maken van onze woningen en dat we onze huren laag houden. De inzet om onze woningen energiezuiniger te maken om de lasten voor onze huurders verder te verlagen blijft ook niet onopgemerkt. 

Uiteraard zijn er ook verbeterpunten
Zo is de interne energie om onze organisatie te versterken voor het waarmaken van onze maatschappelijke doelen, enigszins ten koste gegaan van het betrekken van de buitenwereld bij onze plannen. En we mogen wel wat meer keuzes maken, omdat we soms teveel willen doen. Die verbeterpunten sluiten goed aan op de conclusies die we zelf al getrokken hadden. We zijn hier namelijk al volop mee aan de slag. We willen het de komende jaren namelijk net zo goed of nog beter doen voor onze huurders, woningzoekenden en externe relaties. 

Dankjewel!
Wij willen iedereen bedanken die de tijd en de moeite heeft genomen een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke visitatie. 

Het volledige visitatierapport kun je hier lezen.