25 mei 2022leestijd: 2 min

Parc Glana officieel geopend door minister Helder en bewoonster mevrouw Mens

Minister Helder prijst concept Parc Glana

 

Deze week was de officiële opening van Parc Glana in Geleen. Speciaal hiervoor kwam Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg, naar Geleen. Samen met een bewoonster van een van de zorgwoningen in het park, verrichte zij de ludieke openingshandeling. 

Voorstander van meer vrijheid voor mensen met dementie
Eerder vertelde de minister dat zij er voorstander van is dat mensen, ook al hebben zij vergevorderde dementie, zoveel mogelijk vrijheid krijgen, als dit tenminste veilig is. “We weten dat het werkt als mensen een bepaalde mate van vrijheid kunnen ervaren en meer regie op hun leven hebben.” De minister hoopt dan ook dat het concept van leven in vrijheid bij dementie meer en meer wordt uitgerold. 

Vrijheid in 8,6 hectare groot park
In Parc Glana hebben wij negen zorgwoningen gerealiseerd voor in totaal 124 mensen met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen en een chronische zorgvraag. De woningen zijn gebouwd in een park van 8,6 ha groot. De bewoners van de zorgwoningen kunnen in vrijheid van het park genieten. Door moderne technologieën krijgt de verpleging een signaal als de bewoners zich te dicht bij de uitgang van het park begeven. Zuyderland levert de zorg aan de bewoners. 

Onze visie op Wonen en Zorg
Het project sluit mooi aan op onze visie op Wonen en Zorg. We zetten graag die extra stap, met name voor de meer kwetsbare mensen in onze samenleving. Lees hier meer over Parc Glana