06 februari 2023leestijd: 1 min

Treebeek, daar hoef je niet meer weg

 

Eind vorig jaar hebben we weer een project opgeleverd dat onderdeel is van de Stadsdeelvisie uit 2015. Wat is er al veel gebeurd in de wijk. Dat hebben we met de hulp van enkele bewoners samengevat in een video. Hieronder lees je wat er aan bod komt.

Wonen op maat
In Treebeek hebben we de historische mijnwerkerswoningen gerenoveerd, zijn woonwerkwoningen gebouwd, kangoeroewoningen waar je zorg kunt verlenen, levensloopbestendige woningen, en appartementen. Iedereen kan in Treebeek een passende woning vinden. 

Groen en duurzaam
In elke fase van de veranderingen in Treebeek hebben we duurzaamheid als aandachtspunt gehad. Dit hebben we steeds verder verbreed en doorontwikkeld. Van gas naar gasloos en van steeds beter isoleren naar zeer energiezuinig wonen en aandacht voor circulariteit.

Bijzondere architectuur
Qua architectuur heeft Treebeek inmiddels veel positieve aandacht gekregen: “Onderscheidend en van hoge kwaliteit in het sociale segment.”

“Hier hoef ik niet meer weg”
We hebben een paar bewoners van Treebeek gevraagd hoe zij het wonen en leven in Treebeek ervaren. Hun mooie verhalen zie je hier.