22 juli 2021leestijd: 3 min

Wateroverlast en de gevolgen

 

Wij leven mee met iedereen die getroffen is door de enorme wateroverlast en overstromingen. We snappen dat er veel vragen zijn vanuit onze huurders. Wat kunnen wij voor jullie betekenen? En wie kun je waarvoor bellen? De belangrijkste informatie, telefoonnummers, e-mailadressen en meest gestelde vragen en antwoorden, hebben we hieronder op een rijtje gezet.


De meest gestelde vragen over de wateroverlast

1. Ik heb (gevolg)schade aan mijn inboedel door de wateroverlast. Waar kan ik terecht?

Als je waterschade aan je inboedel (bijvoorbeeld meubels, gordijnen en elektrische apparaten) hebt door de extreme weerssituatie, neem dan contact op met je inboedelverzekering.

Belangrijk! Maak eerst foto's van alle schade. Leg dit goed vast voordat je de inboedelverzekering belt.

Als de inboedelverzekering je claim afwijst, dan ontvangen we graag de afwijzing en foto’s van de schade via info@wonen-zuid.nl. Samen kunnen we eventueel kijken naar een oplossing.

2. Ik ben bang dat mijn woning niet meer veilig is door de wateroverlast. Wat kan ik doen?

Als je bang bent dat je woning niet meer veilig is door de wateroverlast omdat er bijvoorbeeld scheuren of verzakkingen zijn ontstaan, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons serviceteam via 088 665 3653. Dan kunnen we ervoor zorgen dat iemand ter plaatse komt kijken om de situatie te beoordelen en je verder te helpen.

3. Door de wateroverlast ben ik geëvacueerd. Waar moet ik op letten bij het terugkeren naar mijn woning?

Als je je woning hebt moeten verlaten door de wateroverlast, is het belangrijk dat je controleert of de meterkast onder water heeft gestaan. Is dit het geval? Raak de meterkast dan niet aan en verlaat de woning. Daarna bel je Enexis via 0800-9009.

Let op! 

Ben je in de woning en ruik je gas? Sluit dan de hoofdkraan, ventileer de woning door ramen en deuren te openen en verlaat het pand. Neem vervolgens zo snel mogelijk contact op met Enexis via 0800-9009

Sta je buiten de woning en ruik je gas? Betreed de woning dan onder geen enkele voorwaarde en bel zo snel mogelijk 112.


Meer vragen en antwoorden over de wateroverlast vind je hier.