Werken aan woonoplossingen

Testimonial

“Ik heb een passie voor wonen en vooral voor de volkshuisvesting. Hier kun je namelijk echt van meerwaarde zijn: een bijdrage leveren aan een goed, betaalbaar en fijn thuis voor mensen. En dan vooral voor die mensen die niet de mogelijkheden hebben om een woning te kopen of een woning te huren in de vrije sector. Daarom is een woningcorporatie voor mij de mooiste plek om te werken.

En dat doe ik al bijna 20 jaar met veel plezier bij Wonen Zuid. Wat mij vooral aanspreekt bij Wonen Zuid is onze werkwijze: wijkgericht en dichtbij onze bewoners en samenwerkingspartners. Elke dag proberen we met z’n allen het verschil te maken.

Hoewel ik als beleidsmedewerker vrij weinig direct contact heb met bewoners en woningzoekenden stel ik me wel elke dag de vraag hoe ik van meerwaarde kan zijn voor hen. Het is mijn persoonlijke missie om via klant- en marktonderzoek en samenwerking met huurdersorganisaties, gemeenten en collega’s passend beleid te maken. Beleid dat aansluit bij de praktijk en werkt zowel voor mijn collega’s als onze klanten. Samen bereik je meer!

Wonen Zuid is een hele fijne werkgever die mij ruimte biedt om te ontwikkelen en mij blijft uitdagen met afwisselend werk. Binnen ons team heerst een goede werksfeer en bij de werkverdeling zorgen we ervoor dat we iedereen in zijn of haar kracht zetten. Zo hebben we bijvoorbeeld allemaal ons eigen aandachtsgebied. De een weet alles van techniek en duurzaamheid, een ander zit meer op dossiers als wonen en zorg en leefbaarheid of op betaalbaarheid. Zelf hou ik me vooral bezig met vastgoedsturing en portefeuillemanagement. Dat is heel breed en raakt al die thema’s: hoe moet onze woningvoorraad er over 10 jaar uitzien om goed aan te sluiten op de (toekomstige) woonwensen en andere ontwikkelingen bijvoorbeeld vanuit politiek en wetgeving. 
 
Als beleidsmedewerker werk ik met veel plezier aan woonoplossingen voor vandaag én morgen.”

Ingrid Dijcks– senior beleidsmedewerker