Week van de Duurzaamheid: duurzaam slopen

Publicatiedatum: 09-10-2019

Duurzaam bouwen, wonen en leven is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wij dragen hier op veel fronten aan bij. Naast het feit dat wij zoveel mogelijk duurzaam bouwen of renoveren, slopen wij, waar mogelijk, duurzaam. Dit heet circulair slopen en betekent dat zo veel mogelijk materialen opnieuw gebruikt worden. Circulaire sloop hebben we al toegepast in het Tegelarijveld in Roermond en nu ook in Treebeek, in Brunssum.

Circulaire sloop in Treebeek
Aan het Treebeekplein in Treebeek worden 96 woningen circulair gesloopt. Dit betekent dat ze zorgvuldig worden afgebroken. Een deel van de herbruikbare materialen wordt benut voor de vervangende nieuwbouw (in de sociale huursector) en de aanleg van het nieuwe Treebeekplein. 

Materialenmarktplaats
Een ander deel van de herbruikbare materialen is te koop aangeboden via een online materialenmarktplaats. Denk hierbij aan keukenblokken, wasbakken, binnendeuren, raamkozijnen etc. Van maandag 14 oktober tot en met woensdag 16 oktober wordt voor de bewoners van Brunssum een fysieke materialenmarktplaats georganiseerd.

Een tweede leven voor materialen
Met de materialenmarktplaats krijgen materialen dus een tweede leven. Dit is gunstig voor de portemonnee van de kopers, en bovendien goed voor het milieu. 
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden