Wonen Zuid steunt Continium Kerkrade in enthousiasmeren van jongeren voor wetenschap en techniek

Publicatiedatum: 03-02-2020

Samen met een groot aantal andere (Limburgse) organisaties steunen wij het Continium discovery center te Kerkrade in haar missie jongeren te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Op donderdag 30 januari werd ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Explore Zone een symposium georganiseerd in het Continium. Tijdens deze bijeenkomst werd ook het samenwerkingsconvenant ondertekend. 

Wetenschap en technologie worden steeds belangrijker
De samenleving wordt steeds complexer en wetenschap en technologie nemen een steeds belangrijker plek in. Continium wil met haar exposities en activiteiten, zoals de Explore Zone, jongeren bekend maken met wetenschappelijke principes en met technologie├źn die in de toekomst een steeds belangrijker rol gaan spelen. 

Thema-omgeving Wonen
Wij hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de thema-omgeving Wonen in de Explore Zone. Hier komen interactieve tentoonstellingsdelen waarin bezoekers kunnen ontdekken wat nieuwe manieren van wonen zijn (bijvoorbeeld een tiny house waarmee je je CO2-footprint reduceert), wat de gevolgen van de energietransitie zijn, hoe ons huis verbonden is met allerlei netwerken en de rol van domotica etc. Ook is er een scenariogame waarin bezoekers hun eigen wijk kunnen bouwen, rekening houdend met bijvoorbeeld voorzieningen. 
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden