Treebeek, Brunssum

Modern en energiezuinig wonen

Woonplezier, duurzaam bouwen en energiezuinig wonen gaan heel goed samen, zo bewijst ons nieuwbouwproject in de Brunssumse wijk Treebeek. Hier vormt een natuurlijk bouwmateriaal met houtvezel de basis voor 37 energiezuinige, milieuvriendelijke en comfortabele woningen aan het Treebeekplein. Duurzaam en energiezuinig bouwen heeft de toekomst, daar zijn we bij Wonen Zuid van overtuigd. Niet alleen wordt het milieu er beter van, onze klanten besparen hierdoor ook geld in een tijd dat energie steeds duurder wordt. Daarom zetten wij steeds vaker in op creatieve en slimme bouw- en renovatieoplossingen. Fase 1 van het masterplan Hart voor Treebeek is hier een goed voorbeeld van. De woningen hebben een geïsoleerde “dikke jas” van natuurlijke materialen (Thermospan), waardoor de bewoners 's winters relatief weinig stookkosten hebben. In warme periodes blijven de woningen juist lekker koel. Ingewikkelde huis-installaties komen hier overigens niet aan te pas. De kracht is de eenvoud. Geen poespas, wel zo makkelijk!

Volgende fase

De voorbereidingen voor de volgende fase zijn in volle gang. De 15 woningen aan de Wijenweg zijn inmiddels gesloopt om plaats te maken voor 7 eveneens energiezuinige nieuwbouwwoningen. De bouw is in juli 2016 gestart en de woningen zijn in juni 2017 opgeleverd.

Wonen en werken in het nieuwe hart van Treebeek

Om de economie in het winkelhart van Treebeek te bevorderen, heeft Wonen Zuid aan de Wijenweg en Schildstraat 8 woon-werkwoningen gebouwd. Deze woningen zijn voorzien van een bedrijfsruimte aan huis. Hierdoor sluiten ze goed aan op het nieuwe winkelcentrum en ze bieden mogelijkheden aan kleinschalige, startende, ambitieuze zelfstandigen. Detailhandel is hier overigens niet toegestaan, maar verder wel alles van administratiekantoor tot nagelstudio, van kapsalon tot praktijk. Maar ook bijvoorbeeld een atelier of fotostudio. De woningen zijn inmiddels gereed en opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. 

Appartementen boven winkels

Op 30 januari 2014 hebben Wonen Zuid, Gemeente Brunssum

en Plus Vastgoed een contract getekend voor de bouw van een nieuwe supermarkt, enkele andere winkels en met daarboven 36 appartementen in Treebeek. Deze woningen zijn gereed en allemaal verhuurd. De nieuwe supermarkt is op 14 februari officieel geopend. Op 12 mei 2016 zijn de 36 appartementen samen met de 8 woon-werkwoningen op feestelijke wijze opgeleverd.

Maatschappelijk vastgoed

Gemeente Brunssum en Wonen Zuid gaan samen met een aantal zorgpartijen een maatschappelijke voorziening realiseren op de plek waar nu OBS Treebeek ligt. De plannen worden op dit moment verder uitgewerkt. Het is nog niet bekend wanneer de uitvoering plaatsvindt.

  
Meer weten? 
Bent u geïnteresseerd in de nieuwbouwplannen aan het nieuwe Treebeekplein en omgeving? Neem dan contact op met Meriam Agouzoul, tel. 088 66 53 653.
Kijk ook eens op www.treebeek.nl of https://www.facebook.com/#!/Treebeek

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden