Overlast melden

In Nederland hebben we bijna allemaal directe buren. We wonen ook vaak redelijk dicht bij elkaar. Dat kan heel gezellig zijn, maar het kan ook leiden tot irritaties. Hieronder vind je een opsomming van soorten overlast, de mate van overlast, en welke stappen je hier tegen kunt ondernemen.  

 1. Wat kun je zelf doen bij overlast?

  Geluid, rommel, stank en meer van zulke zaken kunnen overlast geven. Praten met de buren helpt meestal. Want misschien hebben ze helemaal niet in de gaten dat jij last van hun hebt.

 2. Kom je er samen niet uit?

  Meestal helpt het om met de buren te praten over hinder. Maar soms werkt dat niet. Het kan zijn dat jullie het niet eens worden. Vraag dan onze hulp. Dat doe je door je klacht bij ons te melden via dit formulier.

  Nadat we je klacht hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Wij bespreken dan samen de situatie en bekijken wat we kunnen doen om het probleem op te lossen.

 3. Ernstige overlast

  Soms gaat het verder dan hinder. Zoals bij constante geluidsoverlast, ernstige vervuiling, huiselijk geweld of intimiderend gedrag. Meld dit bij ons en bij de politie.

 4. Buurtbemiddeling Midden-Limburg

  Huur je een woning in Midden-Limburg? Dan kun je ook contact opnemen met buurtbemiddeling Midden-Limburg. Dit is een samenwerkingsverband van gemeenten en woningcorporaties.

 5. Meer weten?

  Wil je meer weten over hoe je prettig samen kunt leven met je buren en wat je kunt doen als je er samen toch niet uitkomt? Lees dan onze brochure.