Ik heb overlast. Wat kan daaraan gedaan worden?

Wonen Zuid maakt onderscheid tussen hinder, burenruzie en woonoverlast bij de beoordeling van een klachtmelding.

Is er sprake van hinder of een burenruzie? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de oplossing van de situatie
Ondervind je hinder van woon- en leefgeluiden, zoals stofzuigen of spelende kinderen? Ga dan het gesprek aan met jouw buren. De verantwoordelijkheid voor het oplossen van hinderlijke geluiden ligt bij de bewoners zelf. Neem ook eens een kijkje in de brochure prettig samenleven met je buren voor meer informatie. 

Als er sprake is van woonoverlast dan helpt Wonen Zuid je hierbij
Er is sprake van woonoverlast als deze overlast structureel voorkomt en het woonplezier wordt aangetast. Denk hierbij aan nachtenlang wakker liggen door geluidsoverlast. Maar ook illegale inwoning, dealen van drugs, stankoverlast of hennepteelt zijn vormen van woonoverlast. 

Structurele en ernstige woonoverlast kun je schriftelijk bij ons melden
Dit doe je door op button hieronder te klikken. In verband met dossiervorming nemen wij overlastklachten helaas niet telefonisch aan. Je kunt natuurlijk wel altijd bellen om de klachten te bespreken of om advies in te winnen. 

 

Ervaar je overlast in de openbare ruimte?
Dan kunnen we je hier helaas niet mee helpen. Meld je in dat geval bij de politie of handhaving van de regio waar je woont.

Huur je een woning in de gemeente Roermond, Leudal, Maasgouw, Heerlen of Kerkrade?
Dan kun je ook contact opnemen met Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling kijkt dan samen met jou naar de situatie en helpt je verder.