Ik ben dringend op zoek naar een andere woning. Kom ik in aanmerking voor urgentie?

Je kunt in een situatie terecht komen dat je dringend een (andere) woning nodig hebt. We raden je aan om je dan zo snel mogelijk in te schrijven bij Thuis in Limburg. Dit is een website waarop je het woningaanbod van verschillende woningcorporaties in Limburg vindt. Ook de woningen van Wonen Zuid zijn daar te vinden. Zodra je ingeschreven bent, bouw je inschrijftijd op en kun je reageren op woningen in heel Limburg. 

Binnen het woningaanbod van Thuis in Limburg vind je ook woningen die niet toegewezen worden op basis van inschrijfduur. Sommige woningen worden toegewezen aan de kandidaat die als eerste reageert en aan de voorwaarden voldoet. Daarnaast zijn er ook woningen die verloot worden. Thuis in Limburg kent verder geen urgentiesysteem. Meer informatie over deze vormen van toewijzing vind je hier. Als je snel op zoekt bent naar een woning is het slim om bij het overzicht van het woningaanbod te filteren op “eerste reageerder” en “loting”.

Woonurgentie Heerlen en Maastricht
Samen met de gemeenten hebben alle woningcorporaties in Heerlen en Maastricht een urgentieregeling ingesteld om mensen in sociale noodsituaties snel aan een woning te helpen. Deze regeling houdt in dat je zelf een urgentieverklaring moet aanvragen om voorrang te krijgen bij het verkrijgen van een woning. Een deskundige en onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvraag en kijkt of jouw situatie urgent genoeg is om voor de regeling in aanmerking te komen. De urgentieregeling is van toepassing in Heerlen en Maastricht. Kijk voor meer informatie op https://www.woonurgentielimburg.nl/

Let op!
Er zijn organisaties actief die aanbieden om urgentie voor je aan te vragen of hierin te bemiddelen. Ze vragen hier geld voor en vervolgens hoor je hier niks meer van. Ga hier dus niet op in.