Ik heb een stroomstoring. Wat kan ik doen?

Wanneer de stroom in je woning (gedeeltelijk) is uitgevallen of je last hebt van kortsluiting, dan kun je het beste eerst een stekkerproef doen. Een stroomstoring wordt namelijk vaak veroorzaakt doordat er bijvoorbeeld kortsluiting ontstaat in je waterkoker of de groepenkast overbelast raakt. Door een stekkertest te doen, weet je of het een apparaat is dat de storing veroorzaakt. Je doet een stekkertest als volgt: 

1) Als eerste maak je alle lichten in je woning uit en trek je apparaten uit de stopcontacten in de ruimte(s) waar je geen stroom meer hebt. 

2)  Vervolgens schakel je in de meterkast de aardlekschakelaar weer in of plaats je een nieuwe zekering in de stoppenkast. 

3) Nu ga je een voor een de stekkers van je apparaten weer terug in het stopcontact plaatsen. Wanneer de stroom uitvalt bij het insteken van een bepaald apparaat, dan weet je waardoor de kortsluiting veroorzaakt wordt. 

4) Wanneer je alle apparaten weer hebt ingestoken, maar je er niet achter komt waardoor de stroomstoring veroorzaakt wordt, dan kun je contact opnemen met ons serviceteam. ​​​