Hoe kan ik de huur van mijn woning of garage opzeggen?

Wil je de huur opzeggen? Je kunt dit makkelijk doen via ons klantportaal, door dit formulier in te vullen, te mailen naar [email protected] of een brief te sturen naar Wonen Zuid, antwoordnummer 30, 6040 VB Roermond. Hieronder lees je welke stappen er nodig zijn bij een verhuizing. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met ons serviceteam

 

 1. Je moet minstens één maand van tevoren opzeggen. Je kunt je huur elke dag van een kalendermaand opzeggen. Als je besluit om op te zeggen, moet je dit doen op een gewone werkdag, niet in een weekend of op een feestdag. De opzegtermijn begint vanaf de dag dat wij je opzegging ontvangen. Dus als we bijvoorbeeld op een maandag de 15e je huuropzegging ontvangen, dan eindigt je huur op de 15e dag van de volgende maand.

  Je mag je huur altijd eerder opzeggen dan die ene maand. Dat geeft je meer tijd om alles goed te regelen.

 2. De vooropname

  Nadat je ons hebt laten weten dat je de huur wilt beëindigen krijg je binnen enkele dagen een brief van ons. Daarin bevestigen wij de huuropzegging en geven we ook aan wanneer een van onze technisch beheerders bij je thuis komt om de woning te bekijken. De eerste keer dat onze technisch beheerder langskomt, maken jullie samen afspraken over de manier waarop je de woning straks achterlaat. Dat noemen wij de vooropname.

 3. Eindopname

  De opvolgafspraak met onze technisch beheerder noemen wij de eindopname of eindcontrole. Tijdens de eindcontrole lopen jullie samen na of de afspraken die jullie hebben gemaakt, zijn nagekomen.

 4. Financiële zaken

  Ongeveer een maand na de beëindiging van de huurovereenkomst krijg je de eindafrekening. Hierin worden de bedragen verrekend die je eventueel nog van ons tegoed hebt of die je misschien nog aan ons moet betalen. Geef daarom altijd je nieuwe adres aan ons door. Dan kunnen we je ook na de verhuizing nog bereiken.

  Nog meer informatie en tips over verhuizen vind je ook in onze brochure verhuizen zonder zorgen.