Hoe zoek je een woning?

Ben je op zoek naar een betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen je graag om jouw woonwensen waar te maken. Wij verhuren ruim 14.000 huurwoningen in Midden- en Zuid-Limburg. Wij zijn er voor mensen met een lager inkomen die recht hebben op huurtoeslag. Maar we hebben ook woningen voor mensen met een hoger inkomen.

Wij verhuren al onze woningen via Thuis in Limburg. Dit is een samenwerking van 14 woningcorporaties in de provincie Limburg. Via de website www.thuisinlimburg.nl verhuren deze corporaties ruim 120.000 woningen. 

Hieronder leggen we je uit hoe je jouw droomwoning zoekt én vindt. Bekijk de video of scroll door naar het stappenplan. 

 1. Hoe zoek je een woning?

  Op onze website vind je ons totale woningaanbod (alle woningen). Binnen het woningaanbod kun je uitgebreid zoeken, bijvoorbeeld op beschikbaarheid (woningen die te huur zijn), locatie, prijs of type woning. Je kunt ook via de kaart zoeken. Van iedere woning kun je foto’s en de plattegronden bekijken. Wil je liever eerst meer weten over een wijk of buurt? Bekijk dan de wijkpagina’s. 

  Naar het woningaanbod
 2. Inschrijven en reageren op een woning

  Heb je interesse in een woning? Dan kun je op die woning reageren. Je verlaat dan de website van Wonen Zuid en je komt terecht op de website van Thuis in Limburg. Dit is een platform voor huurwoningen. Je vindt hier het woningaanbod van bijna alle Limburgse woningcorporaties, waaronder dat van Wonen Zuid. Om te  reageren op een woning heb je een login account bij Thuis in Limburg nodig. Via de knop hieronder kun je dit aanmaken. Als je bent ingelogd bij Thuis in Limburg zie je alleen de beschikbare woningen die passen binnen jouw huurprijsklasse. Op deze woningen kun je reageren. Zo word je niet afgeleid door woningen waarvoor je niet in aanmerking komt. Jouw huurprijsklasse is afhankelijk van je inkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd. Het is dus belangrijk dat jouw gegevens altijd actueel zijn bij Thuis in Limburg. 

  Inschrijven bij Thuis in Limburg
 3. Als je dringend een woning nodig hebt

  Je kunt door medische, sociale of andere problemen in een situatie terecht komen dat je dringend een (andere) woning nodig hebt. Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij Thuis in Limburg. Zodra je bent ingeschreven, bouw je inschrijftijd op en kun je reageren op woningen in heel Limburg. Sommige woningen worden niet toegewezen op basis van inschrijfduur maar aan de kandidaat die als eerste reageert. Daarnaast zijn er ook woningen die verloot worden. Als je snel op zoek bent naar een woning is het slim om het woningaanbod te filteren op “eerste reageerder” en “loting”.

  Meer informatie
 4. Hoe weet je of je de woning krijgt?

  Bij elke woning staat op welke manier deze wordt toegewezen. Dit kan zijn op basis van inschrijfduur, loting of wie het eerste reageert. Als je inlogt op jouw persoonlijke pagina op Thuis in Limburg, kun je bij “mijn reacties” zien op welke plaats je staat voor een woning.  Ben je op de eerste plaats geëindigd? Dan neemt de woningcorporatie die de woning verhuurt contact met je op.

  Informatie over toewijzen

Veel gestelde vragen over het zoeken van een woning