Heel, Mr. Delhoofenstraat, tijdelijke huisvesting

Ben jij met spoed op zoek naar een huurwoning?

En ben je geholpen met een tijdelijke oplossing?

Vanaf juli 2022 verhuren wij aan de Mr. Delhoofenstraat in Heel acht tiny houses voor tijdelijke bewoning. De maximale huurperiode van deze woningen is twee jaar.

De woningen zijn specifiek bestemd voor zogenaamde spoedzoekers
We richten ons met name op:

  • Mensen met urgentie, die heel snel een woning nodig hebben, bijvoorbeeld mensen in echtscheiding en met urgente woningnood;
  • Jongeren van 18-23 jaar en starters vanaf 23 jaar met een inkomen tot maximaal  € 17.300,-- (voor eenpersoonshuishouden) en € 22.200, -- (voor tweepersoonshuishoudens).
  • Mensen met de laagste inkomens, tot maximaal  € 24.075,-- (voor eenpersoonshuishouden) en € 32.675,-- (voor tweepersoonshuishoudens).

De tiny houses zijn gestoffeerd
In principe zijn de woningen dus kant en klaar voor bewoning. Ze hebben onder andere een keukenblok, een badkamer met douche en wasbak en twee slaapkamers op de verdieping.

Er zijn twee verschillende woningtypes, met twee verschillende huurprijzen
Een type wordt verhuurd voor € 442,46 en het andere type voor € 633,25 (prijspeil 2023). Dit zijn de ‘kale huurprijzen’.
 

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor deze tijdelijke huisvesting?
Het allerbelangrijkste is dat je staat ingeschreven bij Thuis in Limburg (TiL). TiL is een samenwerking van 14 woningcorporaties. Zij verhuren samen ruim 120.000 woningen via de website van TiL. Sta je hier nog niet ingeschreven? Dan adviseren wij je dat direct te doen. Zonder inschrijving bij TiL kom je namelijk niet voor de woningen in aanmerking. Heb je hulp hierbij nodig? Neem dan contact op met ons Serviceteam

Wij adverteren de woningen op TiL
Zodra de woningen worden geadverteerd kun je erop reageren. Heb je belangstelling? Wees er dan snel bij. Wij nemen contact op met degene die als eerste op de woningadvertentie heeft gereageerd. Daarna bekijken wij of de kandidaat aan de voorwaarden voldoet. 

Als je reageert op een woning is het nodig dat je de volgende gegevens aanlevert:

  • Motivatie / vragenlijst;
  • Inkomensverklaring 2020 of 2021;
  • 3 recente loonstroken / uitkeringsspecificaties;
  • Recente verhuurdersverklaring huidige / laatste verhuurder; 
  • Recent historisch adressenoverzicht;
  • Als er sprake is van bewindvoering: beschikking bewindvoering en goedkeuring van bewindvoerder om te mogen verhuizen.

Na twee jaar wordt de huurovereenkomst ontbonden
De bewoner van de tijdelijke woning moet voor die tijd zelf vervangende woonruimte hebben gevonden. Wonen Zuid heeft hier geen rol in. De huur van een tijdelijke woning heeft overigens geen invloed op jouw inschrijving bij TIL. Die blijft gewoon doorlopen. 

Heb je vragen over deze tijdelijke huisvesting?
Neem dan gerust contact op met Andrea Bleeser, onze verhuurmedewerker. Zij is bereikbaar op 088 66 53 653.