Roermond, Area-M

Area-M: een bijzonder plan ontworpen met en door bewoners

Op het voormalige Campinaterrein in Roermond staan begin 2021 42 bijzondere woningen in de sociale huur. Het hele plan is ontworpen door een community van betrokken bewoners, samen met een architect. De architectuur is strak met een industriële touch en de woningen grenzen aan een gezamenlijke binnentuin. En dat allemaal dicht bij het centrum van de stad. Hoe cool is dat! 

Area-M is voor mensen die openstaan voor anderen en andermans ideeën. Die ondernemend, creatief en avontuurlijk zijn. Die een actief leven buitenshuis combineren met de privacy van hun zelf ontworpen thuis. Ze delen daarin dezelfde basisvoorwaarden: respect naar elkaar, ruimte voor spontane ontmoetingen en aandacht voor een duurzame en groene leefomgeving. 

Wonen op Area-M 

Meer dan twee jaar lang hebben de toekomstige bewoners gerekend en getekend. Plattegronden geknipt en geplakt, materialen gekozen en met blikken geschoven om iets unieks te creëren. Najaar 2018 werd dit plan goedgekeurd door de gemeente Roermond: 

  • 15 driekamerappartementen met lift 
  • 10 ruime basiswoningen met 3 slaapkamers en een eigen tuin
  • 6 ruime stadwoningen met 4 slaapkamers en een eigen tuin
  • 4 compacte twee-kamer appartementen zonder lift met een riant balkon
  • 7 tiny houses: all-in-one loftachtige woningen in compact formaat
  • 1 werk en- ontmoetingsruimte 
  • 1 grote, groene gezamenlijke binnentuin (in ontwerpfase) 

Wandel door Area-M met deze 360 graden blik op het plan. 

 

Te huur 

Alle woningen zijn verhuurd. Wil je graag in aanmerking komen voor een woning die in de toekomst vrijkomt op deze bijzondere plek? Maak dan je interesse bij ons kenbaar. Lees hier hoe je je kunt aanmelden. Wil je de exacte huurprijzen weten? Kijk dan op wonen op Area-M.  

Meer informatie

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website van Area-M Roermond of volg de Facebook-pagina van dit project.