Roermond, Minister Bongaerts straat

De wijk Vrijveld is een buurt, dichtbij het centrum van Roermond. Het is een gezellige wijk met een mix van verschillende woningen, variërend van nieuwe, luxe appartementen aan de kant van het spoor tot grote eengezinswoningen met de authentieke architectuur uit de jaren 20.

Een plek voor gezinnen én senioren
In de wijk was er grote behoefte aan gezinswoningen in de sociale huursector. Daarnaast voldeden de bestaande seniorenwoningen niet meer aan de huidige eisen op het gebied van zorggeschiktheid. Omdat wij het belangrijk vinden dat zowel senioren als gezinnen in hun eigen wijk kunnen blijven wonen hebben we aan de Minister Bongaertsstraat/Dr. Philipslaan 41 gezinswoningen en 33 seniorenwoningen gebouwd. 

Verschillende woningtypes 
De woningtypes binnen dit project variëren. Zo bouwden we eengezinswoningen voor gezinnen en nultredenwoningen voor mensen die het prettig vinden om alle basisvoorzieningen (zoals een badkamer en een slaapkamer) op de begane grond te hebben. De woningtypen zijn aangeboden in verschillende prijsklassen, voor mensen met en mensen zonder huurtoeslag

Extra aandacht voor groen en parkeren
Het nieuwe stedenbouwkundig ontwerp zorgt voor een frisse impuls voor de gehele omgeving. Het gebied is opnieuw ingedeeld en overzichtelijker geworden door het inpassen van 2 doorgaande straten. Daarnaast is het openbaar gebied overzichtelijker en aantrekkelijker gemaakt onder andere door de groene ontmoetingsplekken in het gebied en de aanplant van een groot aantal bomen. Verder komen er 92 parkeerplaatsen. 

Planning
Op dit moment worden de woningen in een aantal fases opgeleverd en de eerste woningen zijn al verhuurd aan de nieuwe bewoners. 

Wil jij een woning huren aan de Minister Bongaertsstraat/Dr. Philipslaan? Zo gaat dat in zijn werk. 
Schrijf je in als woningzoekende bij Thuis in Limburg en houd het woningaanbod in de gaten. Je kan het jezelf ook makkelijk maken door bij Thuis in Limburg een tipbericht in te stellen.