Over Nuth

Het dorp Nuth vervult een centrale rol in de gemeente Beekdaelen. Zo ligt er een NS-station aan de spoorlijn Heerlen-Sittard en een groot aantal bedrijven langs de dichtbij gelegen A76.
In Nuth vind je veel historische woningbouw. Zo is er bijvoorbeeld de Bavowijk met beschermde stads- en dorpsgezichten en is de Nuinhofwijk een Rijksmonumentale buurt. Tegelijkertijd is er relatief veel nieuwbouw gerealiseerd voor senioren.

Vaesrade is sinds 1982 onderdeel van Nuth. Het ligt afgelegen, tegen de helling van het Plateau van Doenrade. Vaesrade heeft geen eigen voorzieningen, maar ligt mooi in het groen en heeft door de ‘oude’ woningen een karakteristiek uiterlijk.

Wat is er te doen in Nuth? 

Rondom het gemeentehuis en het marktplein vind je een groot winkelaanbod dat aantrekkingskracht uitoefent op de omliggende dorpen.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart