Over Schimmert

Schimmert is een van de hoogst gelegen dorpen van Nederland. Het dorp ligt op het Centraal Plateau, ook wel het plateau van Schimmert genaamd. Kenmerkend voor het dorp is het rijke verenigingsleven. Zo is er een carnavalsvereniging, een fanfare en een schutterij. Vanuit het gemeenschapshuis zijn instanties actief (samen met de verenigingen) die voor verbinding en een sociaal vangnet zorgen.

In Schimmert is maar weinig sociale woningbouw beschikbaar, er staan met name koopwoningen. Wonen Zuid heeft hier een aantal senioren woningen en appartementen in bezit. Verder is er met ‘de Steeg’ een kleinschalig, lokaal bedrijventerrein waar een 50-tal bedrijven gevestigd zijn.

Wat is er te doen in Schimmert?

Schimmert beschikt over een groot aantal voorzieningen. Bovendien liggen Valkenburg en Meerssen vlakbij. Hoewel Schimmert zelf alleen met de bus te bereiken is, is er in zowel Valkenburg als Meerssen een NS-station.

Kenmerkend voor Schimmert is naast de vele verenigingen en activiteiten het jaarlijkse “Rondje om de Watertoren”. Een kunstroute waarbij mensen uit Schimmert hun tuinen en huizen openstellen. Je kunt op die dag van huis tot huis in huiselijke sfeer kunst bewonderen.

Over huren bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart