Over Wijnandsrade

Wijnandsrade wordt ook wel het Wassenaar van de Gemeente Beekdaelen genoemd. Dat heeft alles te maken met het schilderachtige uiterlijk van het dorp. Kasteel Wijnandsrade met de kasteelhoeve, de Allee en een Mottekasteel dragen bij aan een historisch ogend tafereel. Te midden van goed onderhouden groen en prachtige vijverpartijen staat de Sint Stefanuskerk.

Kenmerkend voor Wijnandsrade is de terras bebouwing. Van het nabijgelegen Centraal Plateau tot de lager gelegen delen van het dorp is het hoogteverschil zo’n 40 meter. Mede daarom stromen de Wijnandsraderbeek, de Hulsbergerbeek en de Bissebeek door Wijnandsrade.

Wijnandsrade is een rustig en landelijk gelegen dorp. Je woont er heerlijk, al zijn de faciliteiten beperkt. Daarvoor moet je naar het nabijgelegen Heerlen. Enige mobiliteit is dus van belang als je in Wijnandsrade wil wonen. Wonen Zuid heeft in Wijnandsrade met name eengezinswoningen en duplexwoningen in bezit.

Wat is er te doen in Wijnandsrade?

Wijnandsrade kent, zoals de meeste dorpen in de omgeving, een rijk verenigingsleven. Je vindt er onder andere een carnavalsvereniging en een koninklijke fanfare. Ook zijn er een aantal sportverenigingen, waaronder een voetbalclub en een tennisclub.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart