Over Treebeek

In Brunssum-West ligt Treebeek, een wijk met een bijzonder en geheel eigen karakter. Uitgesproken en niet-standaard als het aankomt op woningbouw. Je vindt er bijvoorbeeld traditionele mijnwerkerswoningen. Tegelijkertijd vind je er ook moderne architectuur, met aandacht voor duurzaamheid en materiaalgebruik. Dit zie je terug in innovatieve concepten als kangoeroewoningen en woon-werkwoningen.

De samenkomst van oud en nieuw bepalen het gezicht van Treebeek. Een wijk die volop in het groen ligt, die zich leent voor beweging en ontmoeting. Het Treebeekplein is het groene hart van de wijk

Wonen Zuid heeft de afgelopen jaren de mijnwerkerswoningen van Treebeek volledig gerenoveerd om ze in lijn te brengen met de hedendaagse verwachtingen op het gebied van wonen, met behoud van hun typische karakter! Maar we hebben ook woningen gesloopt, om plaats te maken voor duurzame nieuwbouwwoningen. In de video hieronder zie je een impressie van wat we de afgelopen jaren in Treebeek hebben gerealiseerd. 

Wat is er te doen in Treebeek?

Treebeek is een levendige wijk, waar saamhorigheid en aandacht voor kwetsbare doelgroepen een belangrijke rol spelen. Zo is er met het Barbarahoes een wijksteunpunt voor de hele wijk. Treebeek laat zich sowieso kenmerken door een rijk en actief verenigingsleven. Mooi is ook dat er maar liefst dertien verschillende geloofsgemeenschappen met elkaar wonen en leven.

Er is een grote variatie aan winkels en voorzieningen binnen handbereik. Alles wat je nodig hebt voor je (dagelijkse) behoeften dus. Verder ligt Treebeek dichtbij uitvalswegen naar de andere steden in Parkstad Limburg.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Testimonial

Kaart