Meepraten over de toekomst van De Hees

Testimonial

Wonen Zuid denkt na over de toekomst van de wijk. De mening van bewoners is belangrijk daarbij. 

Jong én oud
“Zelf vind ik een goede mix van bewoners erg belangrijk. Jong en oud door elkaar. Huur- én koopwoningen. Als je veel ouderen bij elkaar laat wonen, wordt het lastiger om elkaar te helpen. Jong én oud kan denk ik meer voor elkaar betekenen. Ik merk dat in het appartementencomplex waar ik nu woon. Daar is geen lift. Sommige mensen vinden dat een nadeel. Ik niet. De trap verbindt alle buren. Daar kom je elkaar tegen, daar ontstaat contact. We letten hier op elkaar, op een positieve manier.”

Contact
“Tijdens de bijeenkomst kregen we diverse typen woningen te zien; bijvoorbeeld een hofje met een binnentuin, een futuristisch flatgebouw en een slinger van verschillende huizen met tuintjes. In die laatste woningen zie ik mezelf wel wonen. Ik zie ook wel iets in woningen rond een school, grotere huizen waarin iedereen zijn eigen unit heeft, maar waar je elkaar ook gemakkelijk opzoekt. Bejaardenhuizen passen, vind ik, niet meer bij deze tijd. Wij worden toch anders oud, blijven langer actief en zelfstandig. Zo’n plek waar je elkaar kunt ontmoeten, is denk ik heel zinvol. Ook in mijn groepje merkte ik dat mensen zich eenzaam voelen. Je moet er voor zorgen dat er in de wijk ruimte is om elkaar te treffen, een plek waar je elkaar letterlijk én figuurlijk ziet.”

Betaalbaar
“Het is heel prettig dat je mag meepraten over de toekomst van de wijk. Wel vind ik dat de mensen die al heel lang in De Hees wonen, hier moeten kunnen blijven. En in het geval van nieuwbouw: dat moet betaalbaar blijven. Het heet tenslotte niet voor niets sociale woningbouw.

Rozalie de Lange - bewoonster