Over De Hees

De Hees is een verzamelnaam voor de wijken Caumerveld/Douve Weien en Aarveld/Bekkerveld. Het is een naoorlogse, zeer geliefde wijk in de stad Heerlen.  Zij ligt dichtbij het centrum en de aanwezige snelwegen. De Hees wordt ook wel de groene wijk genoemd: park en stad komen hier samen. Bijna de helft van alle woningen in De Hees bestaat uit huurwoningen.

Het is een wijk waar iedereen kan wonen zoals hij of zij dat wil. Een wijk waarin mensen samen kunnen wonen, werken, ontspannen en ontmoeten. Dit uit zich ook in de ambities voor de wijk: het is het doel om meer appartmenten met lift te realiseren en meer grondgebonden nultredenwoningen (woningen voor mensen met een lichamelijke beperking).

Wat is er te doen in De Hees

De Hees heeft alle voorzieningen die je van een stadse wijk mag verwachten. Er is een afwisselend winkelaanbod waar je terecht kunt voor je boodschappen. Denk aan een supermarkt, bakker, slager, bank, bloemenzaak en kapper. Verder zijn er een aantal horecavoorzieningen in de wijk: een café, een broodjeszaak, een frituur en een pizzeria.

Op het gebied van zorg zijn er een aantal huisartsen, tandartsen en een apotheek in de wijk aanwezig.

Voor de schoolgaande kinderen zijn er drie basisscholen in De Hees, een vrije school en drie middelbare scholen. Ook is er een beroepscollege. 

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod

Testimonial

Kaart