Over Heerlen Centrum

Heerlen heeft door zijn ligging al vele jaren een centrumfunctie in de Parkstad regio. De wijk Heerlen centrum is daarmee het centrum van de hele regio. Dit zie je onder andere terug in het aantal culturele evenementen die jaarlijks plaatsvinden in de stad.

De gemeente Heerlen heeft bovendien grootste plannen voor het upgraden van het centrum. Zo willen ze het karakter van de stad benadrukken en het centrum verder verduurzamen. Minder winkels - meer wonen. Daarnaast moet de Romeinse historie meer tot uitdrukking komen, waarbij het thermenmuseum centraal staat.

Het woningaanbod van Wonen Zuid in Heerlen centrum bevindt zich in het hartje van de stad, tegenover de schouwburg en vlakbij het Maankwartier.

Het nieuw gebouwde Maankwartier is het pronkstuk van de stad en bevat naast woningen en winkels, ook een spiksplinternieuw station. De regio is sowieso goed te bereiken vanuit Heerlen. Er zijn uitvalswegen naar alle omliggende steden, zoals: Maastricht, Sittard, Kerkrade, Aken enzovoorts.

Wat is er te doen in Heerlen

Het is goed toeven in het centrum, bijvoorbeeld op het altijd gezellige Pancratiusplein. In het centrum heb je een uitgebreid horeca aanbod, met diverse terrassen en restaurants die alle uithoeken van de wereldkeuken vertegenwoordigen. 

Zoals gezegd biedt Heerlen een groot en goed aanbod aan culturele evenementen. Zo zijn er met Cultura Nova en Park City Live twee druk bezochte jaarlijks terugkerende festivals in de stad.

Heerlen heeft verder een groot winkelaanbod, met ‘t Loon en Corio Center zijn er twee grote overdekte winkelcentra in het centrum en aan de rand van de stad een woon- en autoboulevard.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart