Over Molenberg

De wijk Molenberg, dichtbij het centrum van Heerlen, is in het begin van de 20e eeuw gebouwd. De oorspronkelijke bewoners waren vooral mijnwerkers. Rond de jaren ‘50 is Molenberg uitgebreid met de Witte wijk, die zijn naam te danken heeft aan de witgeschilderde woningen. Een deel van de buurt is beschermd stadsgezicht, vanwege de prachtige architectuur.

Al met al heeft de wijk door de jaren heen verschillende veranderingen ondergaan. Wonen Zuid heeft daar een steentje aan bijgedragen door in de afgelopen jaren honderden woningen in Molenberg grondig te renoveren. Daarbovenop heeft Wonen Zuid op verschillende plekken in de wijk energiezuinige en levensloopbestendige woningen gebouwd.

Dankzij de goede voorzieningen in de wijk zelf en de nabijheid van het centrum van Heerlen, is Molenberg een fijne plek om te wonen en leven.

 

Wat is er te doen in Molenberg?

Molenberg is rijk bedeeld qua voorzieningen. Er is een winkelcentrum en daarnaast zijn er nog verschillende kleine winkeltjes (bijvoorbeeld een frituur, bakker, fietsenzaak, slijterij en een kapper). Bovendien is er een medisch centrum met een tandartsenpraktijk en een nabijgelegen apotheek die de wijk bedient.

Verder is er een basisschool en een Brede Maatschappelijke Voorziening in het voormalig Broederhuis. Met industrieterrein De Kissel is er ruimte voor bedrijvigheid en sportpark De Kaldeborn biedt gelegenheid om te sporten. .

Een aanwinst voor de wijk en bijzondere voorziening is het Consuminderhuis in het oude kantoor van Wonen Zuid. De Stichting Consuminderhuis Parkstad richt haar activiteiten op mensen die langdurig van een uitkering moeten rondkomen of mensen met schulden. Denk aan het verstrekken van tweedehands kleren, meubels en speelgoed. Maar ook workshops op het vlak van zelfvoorzienend leven (handwerken, koken, tuinieren).

 

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

 

Testimonial

Kaart