Ondernemen op de Molenberg

Testimonial

Stefany vond de perfecte plek voor haar kapsalon

En wij zijn heel blij met enthousiaste ondernemers zoals Stefany die voor bedrijvigheid en levendigheid zorgen in de buurt.

Stefany Rutjens (33) komt uit een echte kappersfamilie. Haar overgrootvader van moederskant was kapper. Net als opa van vaderskant. En ook haar moeder en tante zijn kapster. Het zit in haar bloed, zegt ze. Zelf is ze ook alweer 18 jaar kapster, met haarkleuring als specialiteit.

Betaalbaar
Hiervoor werkte Stefany bij een kapsalon in Maastricht. Na 15 jaar voor een baas werken begon het toch te kriebelen. Een eigen zaak, daar droomde ze van. Liefst niet te ver van haar huis in Heerlen. Maar waar vind je nou een mooie winkelruimte die óók nog eens betaalbaar is? “In Molenberg dus”, zegt ze lachend.  

Houten tafel
Het bevalt Stefany nog steeds uitstekend aan de Joost van Vondelstraat. Steeds meer buurtbewoners weten haar te vinden. Voor een nieuwe coupe of haarkleur en zeker ook voor de gezelligheid. Bij de KapSter dan ook geen rijtje wachtende mensen, maar gemoedelijkheid rond een grote houten tafel. Iedereen zit er altijd lekker te kletsen. Je drinkt er een kopje koffie of thee, maakt een praatje en geniet van het zonnetje. Precies het huiskamergevoel dat ze voor ogen heeft.  
 

Werk en gezin
Het is ook heel fijn om zo dicht bij huis en bij de kinderen te kunnen werken, vertelt Stefany, moeder van Tess (11) en Sem (7). “Toen ik in Maastricht werkte, was ik zoveel tijd kwijt aan reizen. Nu heb ik iedereen dicht om mij heen. Dit geeft me veel meer rust.”
 

Iedereen welkom
Nog een reden waarom Stefany zo happy is met deze plek: het licht. “Door de grote ramen is de lichtinval zo fijn! Ideaal voor mijn werk.” Molenberg heeft haar hart veroverd: “Hier wonen zoveel verschillende soorten mensen. Juist die variatie vind ik leuk. Je ziet het ook terug in de kapsalon, iedereen is welkom.” Er zijn zelfs klanten uit Maastricht die er graag een ritje voor over hebben om door Stefany en haar stagiairs in de watten gelegd te worden.

Stefany Rutjens - kapster