Huren in Beekdaelen

De gemeente Beekdaelen is een groene en landelijk gelegen gemeente, tussen de Westelijke mijnstreek en Parkstad Limburg. De gemeente zelf bestaat pas sinds 1 januari 2019. Ze is ontstaan vanuit de samenvoeging van een aantal dorpen.

De centrale ligging in het Limburgse landschap maakt dat de gemeente Beekdaelen goed in verbinding staat met steden als Heerlen en Maastricht. De aanwezigheid van de A76 zorgt niet alleen voor goede verbindingen, maar trekt ook verschillende vormen van bedrijvigheid naar de regio.

Door het landelijke karakter leent Beekdaelen zich uitstekend voor recreƫren in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan wandelen met je hond of een eind fietsen. De gemeente Beekdaelen is door de combinatie van al deze factoren een uitermate geschikte plek om te wonen met je gezin.

Wonen Zuid heeft een zeer divers woningaanbod in Beekdaelen. Dit komt doordat  de verschillende kernen waaruit de gemeente bestaat allemaal hun eigen sfeer en karakter hebben. De woningen van Wonen Zuid bevinden zich met name in vier van de kernen van Beekdaelen:

Nuth (incl. Vaesrade)

Nuth vervult een centrumfunctie binnen de gemeente Beekdaelen met onder andere een treinstation langs de lijn Heerlen-Sittard en een groot bedrijventerrein langs de A76.

Schimmert

Schimmert ligt hoog gelegen op het Centraal Plateau ofwel het plateau van Schimmert. Het dorp heeft zelf een groot aantal voorzieningen en kent een actief en rijk verenigingsleven.

Wijnandsrade 

Wijnandsrade, een forensenkern die ook wel het Wassenaar van de gemeente Beekdaelen wordt genoemd. Een schilderachtig dorp met kastelen, natuur en vijverpartijen.

Hulsberg

Een compacte forensenplaats met een sterke relatie met Heerlen, Maastricht en Valkenburg. Hulsberg heeft voornamelijk een woonfunctie. In de kern van het dorp, aan het Europaplein, vind je een aantal voorzieningen voor de dagelijkse behoeften.

In de gemeente Beekdaelen hebben we woningen in de plaatsen:

Nieuws uit Beekdaelen