Huren in Brunssum

Brunssum, een mijnwerkersstadje in Parkstad Limburg met een overvloed aan beschermde stads- en natuurgezichten. Niet zo gek als je bedenkt dat Brunssum omgeven is door parken en natuurgebieden. Als je in Brunssum woont, woon je groen.

Toch is het in Brunssum verre van rustig. De aanwezigheid van het Headquarters AFC Brunssum (HQ Allied Force Command) geeft Brunssum een internationaal karakter en verbondenheid ver voorbij de eigen regio. Mede daarom kom je vanuit Brunssum makkelijk op de verbindingswegen met andere steden als Heerlen, Maastricht en Roermond. In het verlengde daarvan ben je vanuit Brunssum zo in Duitsland of Belgi├ź.

Brunssum zelf bestaat simpelweg uit vijf delen: noord, zuid, oost, west en centrum. Die vijf delen bestaan afzonderlijk weer uit een verscheidenheid aan kleine en grote typisch Brunssumse buurten.

Wonen Zuid draagt met verschillende projecten in Brunssum haar steentje bij aan de leefbaarheid. Zo hebben wij bijvoorbeeld een grootschalig project afgerond in de Brunssumse wijk Treebeek. Oude mijnwerkershuizen zijn, met behoud van karakter, gerenoveerd zodat ze voldoen aan moderne maatstaven als het aankomt op woongenot. 

Wat is er te doen in Brunssum?

Niet alleen is de Brunssummerheide een fijne plek om te wandelen met de hond, je kunt er golfen op de golfbaan of een bezoekje brengen aan de sterrenwacht. In het BloteVoetenPark kun je je even helemaal overgeven aan de natuur met het natte gras en modder onder je voeten.

Ben je toch geïnteresseerd in een meer actieve manier van ontspannen? Dan is Klimpark het Plateau echt iets voor jou. Of je doet mee aan de Parelloop, die elk jaar in Brunssum is. Verder wordt er jaarlijks Wereldfestival de Parade georganiseerd. Een groot feest van internationale allure met als hoogtepunt de optocht van folkloregroepen die zich van over de hele wereld verzamelen in Brunssum.

In de gemeente Brunssum hebben we woningen in de plaatsen:

Nieuws uit Brunssum

Geen nieuws beschikbaar.