Huren in Heerlen

Klaar voor een frisse start, in een frisse stad? Heerlen heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. Het station is volledig vernieuwd en oude gebouwen hebben plaats gemaakt voor meer groen in de stad. Meer en meer winkels, cafés en restaurants vestigen zich in het centrum. Heerlen is ondertussen een levendige en gezellige stad aan het worden.

Heerlen wordt ook wel het centrum van de stadsregio Parkstad Limburg genoemd en ligt midden in de prachtige omgeving van het Limburgse Heuvelland. De stad is verdeeld in vier stadsdelen: Heerlerheide, Hoensbroek, Heerlen-stad en Heerlerbaan. Alle stadsdelen zijn weer onderverdeeld in buurten met een eigen karakter en eigen sfeer. 

Heerlen is zichzelf opnieuw aan het ontdekken en Wonen Zuid bouwt daar graag aan mee. Bijvoorbeeld door de bouw van 80 duurzame appartementen met uitzicht op het maankwartier. In ‘De Hees’ werken wij samen met een aantal andere betrokken partijen aan een nieuwe visie voor het hele gebied. Een plan van waaruit Wonen Zuid ook de komende decennia nog blijft meewerken aan de transformatie van Heerlen.

Ook het onderwijs in Heerlen staat niet stil. Naast de hogeschool is er tevens een regionaal opleidingscentrum gekomen.
Maar ook de natuur is voor Heerlenaren binnen handbereik; de Brunssummerheide ligt op fietsafstand. Dit grote heidegebied is onderdeel van het Heidennatuurpark en omspant maar liefst  2100 hectare aan heide in het Nederlands-Duitse grensgebied.

Heerlen is een bruisende en culturele stad voor zowel jong als oud met haar vele restaurants en cafeetjes, winkels, de grootste woonboulevard van Europa, het rijke culturele erfgoed en street art. Tevens zijn er tal van evenementen en is de stad in 2016 zelfs uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar.

Wat is er te doen in Heerlen?

Van het oudste gebouw van Nederland, een Romeins badhuis dat vermoedelijk gebouwd is tussen 63 en 73 na Christus, tot een middeleeuws kasteel en een mijnmuseum. Van street art en het International Breakdance Event tot een festival, ParkCity live, dat jaarlijks 35.000 bezoekers trekt. Heerlen verenigt een eeuwenoude geschiedenis moeiteloos met vooruitstrevende up and coming cultuur.

Er gebeurt dus van alles en er is voor iedereen wel iets te doen. Je kunt bijvoorbeeld met het hele gezin naar Kinderstad of naar het Thermenmuseum dat om het Romeinse Badhuis heen is gebouwd. Ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen. Jaarlijks keert de Raboronde terug in Heerlen, dat wil zeggen: Topwielrennen midden in de stad, dat wil je niet missen!

Kortom, Heerlen heeft het verleden en Heerlen heeft de toekomst, een mooie toekomst.

In de gemeente Heerlen hebben we woningen in de plaatsen:

Nieuws uit Heerlen