Huren in Kerkrade

De gemeente Kerkrade is onderdeel van de stadsregio Parkstad Limburg. Kerkrade is een stad waar de mensen nog met elkaar omgaan alsof ze in een dorp leven. Het gemeenschappelijke mijnverleden van Kerkrade is daarin een belangrijke verbindende factor. In het rijke verenigingsleven en de grote saamhorigheid onder de bevolking zie je hoe het mijnverleden van Kerkrade tot op de dag vandaag nog voelbaar is in de samenleving. Ook wordt er nog steeds veelvuldig in dialect gesproken: het Kirchröadsj (Kerkraads).

Er zijn aantrekkelijke groengebieden tussen de bewoonde gebieden, waarin allerlei sport- en speelvoorzieningen gehuisvest zijn. De prijs-kwaliteitverhouding van de woningen is relatief hoog en de keuze aan woonmilieus is divers. Je kunt in stedelijk gebied wonen, dichtbij allerlei voorzieningen.De kwaliteit van het wonen in de Anstelvallei, het Berenbos, het Wormdal of Carisborg is onmiskenbaar. 

Wonen Zuid is een belangrijke speler in het bij de tijd brengen van Kerkrade. Samen met Woningbouwvereniging HeemWonen en de gemeente Kerkrade werken we aan een grootschalig renovatieproject voor de hele wijk Rolduckerveld. 

Wat is er te doen in Kerkrade? 

Kerkrade is een stad met een actieve bevolking die zoveel mogelijk deelneemt aan het maatschappelijk leven. Het heeft veel verenigingen, voornamelijk muziek- en sportverenigingen. Je kunt in Kerkrade ook voetbalclub en plaatselijke trots Roda JC aanmoedigen in het Parkstad Limburg Stadion. En elke vier jaar strijken muzikanten van uit de hele wereld neer in Kerkrade voor het WMC (Wereld Muziek Concours).

Als je meer van de wetenschap bent kun je naar het wetenschapsmuseum: Continium Discovery Center. Liever met het hele gezin naar de dierentuin? Dat kan in GaiaZOO.

In de gemeente Kerkrade hebben we woningen in de plaatsen:

Nieuws uit Kerkrade