Huren in Maasgouw

Wonen in de gemeente Maasgouw betekent: thuis zijn op- en rond het water. Helemaal als je bedenkt dat Maasgouw onderdeel is van de Maasplassen. De Maasplassen zijn eigenlijk grindgaten, die zijn ontstaan door winning van grind uit de afzetting van de Maas. Ze hebben een mooie, nieuwe bestemming gekregen in waterrecreatie. 

Door de aanleg van onder andere stranden, watersportgebieden, natuurgebieden, jachthavens en campings zijn de Maasplassen een uitzonderlijke plek geworden waar jong en oud heerlijk kunnen vertoeven.

De gemeente Maasgouw ligt ideaal gesitueerd, ten zuiden van Roermond. Je bent binnen 10 minuten in het historische centrum van Roermond of in het outlet aan de rand van de stad. De verbindingen met de rest van de provincie en het land zijn goed, dankzij de aanwezigheid en korte afstand tot de A2 en A73.

Wat is er te doen in Maasgouw?

De gemeente Maasgouw bestaat feitelijk uit tien verschillende (dorps)kernen met een rijke geschiedenis en elk een eigen karakter. In vier van deze dorpskernen heeft Wonen Zuid woningaanbod. Namelijk in Maasbracht, Heel en Panheel, Wessem en Beegden. Hou je van landelijk wonen, prachtige natuur, historie en de nabijheid van water? Dan is wonen in Maasgouw iets voor jou.

Maasbracht

Maasbracht is de grootste kern van Maasgouw. Thuis van de grootste binnenhaven van Nederland, maar je kunt er ook terecht voor pleziervaart. Langs de Maasboulevard kun je heerlijk wandelen en genieten bij een van de vele restaurants. Maasbracht heeft uitgebreide voorzieningen en de wegverbinding is uitstekend: binnen 5 minuten rijd je naar de A2 of de A73.

Heel en Panheel

Heel inclusief Panheel is de tweede grootste kern in Maasgouw. Ook hier is het genieten van alle water bij de Maasplassen. Niet voor niets ligt hier het recreatiepark Boschmolenplas met vakantiebungalows en een kleine jachthaven te midden van het water. In het centrum van Heel zijn ruime winkel- en sportvoorzieningen. Voor wie nog meer voorzieningen zoekt zijn Maasbracht en Roermond dichtbij. 

Wessem

Wessem is een kleine kern in Maasgouw. Het verleden is hier nog volop aanwezig in de vestingachtige opbouw en het netwerk van straatjes verhard met Maaskeitjes. Ook is er een jachthaven in Wessem en is het heerlijk vertoeven op een van de terrasje aan de Maas. Er zijn enkele winkelvoorzieningen en door de ligging aan de oprit van de A2 ben je snel in Maasbracht of Roermond.

Beegden

Beegden is een klein kerkdorp. Bijzonder is het natuurgebied Beegderheide dat zich langs het hele dorp uitstrekt. Heide en bos wisselen zich af in dit gebied met een groot aantal vennen. Wandelen of fietsen rondom dit prachtige gebied is een aanrader. In het dorp zelf zijn diverse voorzieningen. Bovendien ben je vanuit Beegden in 10 minuten rijden in het historische centrum of outlet van Roermond.

In de gemeente Maasgouw hebben we woningen in de plaatsen:

Nieuws uit Maasgouw