Huren in Roermond

Als je Roermond binnenkomt, valt direct de bedrijvige en levendige sfeer op. Jachten liggen aangemeerd aan de Roerkade, mensen flaneren langs de volle terrassen. Je merkt er in alles dat Roermond zijn rol als Hanzestad nog steeds met trots vervult. Een handels- en verbindingscentrum voor de regio Midden-Limburg en zelfs daarbuiten. Ga maar na dat je vanuit Roermond zo in Maastricht en Venlo of zelfs Duitsland en België bent.

Zoek je het liever dichterbij huis, in de rust van de natuur bijvoorbeeld? Dan stelt Roermond je geen moment teleur.  Vlakbij de stad vind je het uitgestrekte natuurgebied rondom de maasplassen, waar het blauwe water en de groene bossen je een kans bieden om je terug te trekken uit het drukke van de stad.

Wonen Zuid is in Roermond de grootste aanbieder van huurwoningen, sociale verhuur in het bijzonder. Wij hechten veel waarde aan het sociale belang dat wij in Roermond dienen. Zo hebben wij een voortrekkersrol genomen in de grootschalige renovatie van de wijk de Donderberg. 

En met het project Area-M hebben wij een nieuwe stap gezet naar de toekomst van sociaal wonen. Het hele plan is door een community van betrokken bewoners samen met een architect opgezet. Een strakke architectuur met veel ruimte voor eigen inbreng en een gezamenlijke binnentuin. Daarom zeggen we ook wel: Area-M is er voor mensen die openstaan voor anderen en de ideeën van anderen.

Waarom is het leuk om in Roermond te wonen?

Of je nu midden in Roermond op de Markt staat,  je in een bootje zit op een van de Maasplassen, of dat  je  met je hond wandelt in het bos: Roermond heeft het allemaal.

Een veelheid aan gezellige cafeetjes, goedgevulde restaurants en een grote verscheidenheid aan winkels om je heen zorgen ervoor dat je begrijpt waarom Roermond al jaren tot een van de leukste binnensteden van Nederland wordt gerekend.

Roermond heeft een actief verenigingsleven in allerlei verschillende sporten en disciplines. Ook worden er regelmatig (culturele) evenementen georganiseerd. Op en rond de maasplassen zijn er bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden om te watersporten en wordt er jaarlijks het meerdaagse festival Solar georganiseerd.

In de gemeente Roermond hebben we woningen in de plaatsen:

Nieuws uit Roermond