Huren in Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul ligt centraal in Zuid-Limburg. De rivier de Geul stroomt midden door het centrum van Valkenburg. De afwisseling tussen heuvels en dal is prachtig en zorgt op verschillende plekken voor mooie uitzichten. Het afwisselende en bosrijke gebied rondom Valkenburg leent zich uitstekend voor mensen die van groen en van rust houden. 

Valkenburg blinkt echter niet alleen op natuurgebied uit. Er is een overvloed aan cultuurhistorisch erfgoed dat vele eeuwen overspant. Door de prachtige natuur en het culturele erfgoed zou je Valkenburg de toeristische hoofdstad van Zuid-Limburg kunnen noemen. Er zijn in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden om te ontspannen en te recreƫren.

Is Valkenburg aan de Geul goed te bereiken?

Valkenburg aan de Geul is goed te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Er is een directe aansluiting op de autosnelweg Maastricht-Heerlen. Bovendien hebben de kernen Valkenburg, Houthem en Schin op Geul een NS-station. Vanaf deze stations vertrekken treinen naar Maastricht, Heerlen, Kerkrade en Aken (Duitsland). Ook is er rechtstreeks busvervoer met Maastricht, Heerlen, Vaals en Sittard en zijn er diverse buurtbusdiensten.

Deze combinatie van factoren maakt dat Valkenburg een centrale functie in de regio vervult en is daarom ook uitgerust met alle gemakken en voorzieningen die je van een stad mag verwachten. Supermarkten, winkeltjes, cafeetjes, restaurants, wellness, apotheken en doktoren.

Wie wonen er in Valkenburg aan de Geul?

In Valkenburg wonen veelal honkvaste mensen. Heuvelland bewoners verhuizen niet snel. De senioren verhuizen wel van de kernen naar het centrum voor de voorzieningen. De meeste inwoners zijn daardoor van autochtone afkomst en de grootste groep is 45+. 

Een van de nieuwere projecten van Wonen Zuid ligt aan de Wethouder Paulssenlaan, waar we 20 appartementen hebben gebouwd. De unieke ligging van dit wooncomplex maakt het extra aantrekkelijk om hier te wonen. Rust en gemak gaan hier namelijk hand in hand want zowel het prachtige Geulpark als de winkels en voorzieningen liggen op loopafstand.

In de gemeente Valkenburg hebben we woningen in de plaatsen:

Nieuws uit Valkenburg aan de Geul