Over Chevremont

Chevremont is een centraal gelegen wijk in Kerkrade. De naam komt eigenlijk uit het latijn en betekent steile berg. De wijk is goed te bereiken vanaf de Roderlandbaan. Chevremont heeft een druk bezocht treinstation met goede parkeergelegenheden.

In Chevremont zijn relatief veel woningen in het bezit van woningcorporaties, met name aan de oostkant van de wijk. Veel van deze woningen zijn in de jaren ‘80 en ‘90 vernieuwd. De woningen zijn over het algemeen groter en moderner dan het particulier bezit aan de westkant van de wijk. Daar vind je vooral kleine, geschakelde eengezinswoningen.

Wat is er te doen in Chevremont?

In Chevremont vind je een aantal scholen en winkels met een buurtfunctie. En natuurlijk kun je voor je uitgebreide of specifieke boodschappen terecht in het centrum van Kerkrade of in supermarkten die net over de grens met Duitsland liggen.

Het voormalig kantoor van Wonen Zuid doet nu dienst als gezondheidscentrum. Bovendien is er in een voormalige kerk een wijksteunpunt gevestigd, het Sjevemethoes. Er is dus voldoende aandacht voor zorg. 

De wijk grenst aan de oostkant aan het Berenbos. Hier heb je een grote speeltuin en een tennisaccommodatie. Ook is de wijk verbonden met de Anstelvallei en park Gravenrode.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Nieuws uit de wijk

Kaart