Over Erensteinerveld

De wijk Erensteinerveld ligt dichtbij het centrum van Kerkrade. De meeste woningen in deze wijk zijn bezit van woningcorporaties. Een groot deel ervan is in de afgelopen jaren grondig gerenoveerd en mooi opgeknapt. Wonen Zuid heeft in het recente verleden ruim honderd verouderde woningen gesloopt en daar dertig levensloopbestendige woningen voor in de plaats gebouwd. 

Verhoudingsgewijs is er weinig particulier eigendom in deze wijk. De koopwoningen die er zijn, met name in het zuiden en westen van de wijk, zijn over het algemeen ruim en vrijstaand. De buurt kent hierdoor een grote verscheidenheid aan woningen en een gemengd straatbeeld.

De vergrijzing is op dit moment hoger in Erensteinerveld dan in de rest van Kerkrade. De verwachting is dat deze vergrijzing afneemt door de toestroom van jonge gezinnen.

Wat is er te doen in Erensteinerveld?

De buurt heeft zelf weinig tot geen voorzieningen, maar het centrum van Kerkrade ligt op een steenworp afstand. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen. In het centrum van Kerkrade stap je ook gemakkelijk op de trein, naar bijvoorbeeld Heerlen en Maastricht.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart