Over Rolduckerveld

Rolduckerveld is een wijk die onderdeel is van het stadsdeel Kerkrade-Oost en bevindt zich tegen de grens met Duitsland in het oosten. Kenmerkend voor de wijk is de gemengde bevolking van allochtone en autochtone afkomst, veel verschillende culturen wonen hier samen. Er wonen tegelijkertijd veel 65+’ers die hier al hun hele leven wonen, maar ook jonge gezinnen met kinderen. 

Klaar voor de toekomst 
De wijk Rolduckerveld krijgt de komende jaren een forse impuls. Wonen Zuid, Heem Wonen, de Stadsregio Parkstad Limburg, de Provincie Limburg en de gemeente Kerkrade gaan de wijk namelijk klaar maken voor de toekomst. De partijen gaan onder andere aan de slag met woningen, de leefbaarheid, veiligheid en de openbare ruimte.

Een aantrekkelijke wijk met moderne, energiezuinige woningen
De twee flats aan de Zonstraat hebben we gekocht. Deze blijven we de komende 15 jaar gewoon verhuren. Na 15 jaar slopen we de flats en komen op deze plek nieuwe woningen. Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van nieuwbouw in het noordelijk gebied rondom de Roderlandbaan en de kerk.  Concreet gaat het om 2 appartementencomplexen. Naar verwachting kan medio 2021 gestart worden met de bouw.

Weten wat er de komende jaren allemaal gaat gebeuren?
Bekijk de onderstaande filmpjes over de metamorfose van de wijk, de ontmoetingsmarkt of de animatie over hoe Rolduckerveld er in 2035 uitziet. 

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Rolduckerveld of op de facebookpagina

Metamorfose voor Rolduckerveld

Meedenken over Rolduckerveld

Rolduckerveld in 2035

Wat is er te doen in Rolduckerveld?

De goede ligging ten opzichte van het stadscentrum, de aanwezigheid van voorzieningen in de directe omgeving en de aanwezigheid van diverse grote groen- en natuurgebieden geven Rolduckerveld een unieke woonkwaliteit. 

 Aan de (zuid)westzijde ligt een gebied met diverse stedelijke voorzieningen en aan de oostzijde prachtige landschappen, zoals het gebied rondom kloostercomplex Rolduc, het Berenbos en de het Wormdal dat tegen de Duitse grens aan ligt.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Nieuws uit de wijk

Kaart