Over Buggenum

Het is prettig wonen in het prachtige rivierendorpje Buggenum, gebouwd langs de oevers van de Maas. Het is dan ook niet voor niets dat dit dorp een van de weinige dorpen in de wijde omtrek is dat een groeiend inwonertal heeft. Vóór 2007 behoorde Buggenum tot de voormalige gemeente Haelen, maar nu is het onderdeel van de gemeente Leudal. 

Niet alleen de mooie ligging maakt Buggenum bijzonder. Het is een sociaal dorp, waar iedereen elkaar nog groet op straat. Mensen helpen elkaar en steken regelmatig de handen uit de mouwen als er iets gedaan moet worden voor een ander. Er is een actieve dorpsraad die zich bezighoudt met het verbeteren van de leefbaarheid van Buggenum.

Ten zuiden van het dorp ligt ‘Mooi Buggenum’, een natuurgebied dat begraasd wordt door schapen. Het water en de wandelpaden maken het tot een geliefd wandelgebied. Aan de zuidzijde is een natuurspeelplaats, die veel gebruikt wordt door de kinderen van het dorp. De dorpelingen hebben deze plek zelf ontworpen.

Roermond ligt op minder dan een kwartier rijden met de auto en bovendien is er een busverbinding met de stad.

Wat is er te doen in Buggenum? 

Buggenum heeft een gemeenschapshuis, de Roffert, waar onder andere een filmzaal is. Dit is een fijne plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er ook een basisschool in Buggenum: Basisschool Antonius. 

De Jeugdcontactraad organiseert feesten, knutselavonden, spooktochten en nog veel meer voor de jeugd. De lokale Seniorenvereniging organiseert maandelijks activiteiten voor de  oudere inwoners.

Over huren bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

 

Kaart