Over Haelen

Haelen is een landelijk gelegen dorp in de gemeente Leudal. Het dorp ligt in een omgeving die al sinds de steentijd bewoond wordt. Haelen zelf bestaat al zo’n achthonderd jaar.

In de omgeving van Haelen vind je het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Midden-Limburgse Maasplassen. Ook kan je zo het natuurgebied het Leudal infietsen. Geniet elke dag van de rust, het bos en het water.

Ook behoefte aan drukte? Als je wilt, sta je zo in het levendige centrum van Roermond. De N273 is goed bereikbaar, waardoor je binnen vijftien minuten in het centrum van Roermond bent of op de snelweg richting Eindhoven.

Wat is er te doen in Haelen?

Haelen wordt doorkruist door de Haelense Beek. Dit riviertje stroomt langs molens en kastelen om vervolgens bij kasteel Aldenghoor haar entree te maken in het dorp. Het is een gezellig dorp met veel voorzieningen. Er is een dorpscentrum met verschillende supermarkten, restaurants en winkels. 

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart