Over Heibloem

Heibloem (Limburgs: De Heibloom) is een kerkdorp in de gemeente Leudal. Heibloem ligt ten noorden van Roggel, midden in de natuur. Het dorpje wordt omringd door natuurgebieden de Waterbloem, de grote Moost en het Spaanse Bos. De Roggelse Beek en de Visschensteert slingeren om het dorpje heen. 

Het dorp is na de oorlog ontstaan doordat een aantal mensen samen naar de toekomst wilden kijken. Zij hebben het dorp met elkaar opgericht. De ligging van het dorp is gunstig, op slechts 15 kilometer van Roermond. Daarnaast zijn andere steden zoals Maastricht en Weert via de A73 en A2 goed bereikbaar.

Wat is er te doen in Heibloem?

Je bent in Heibloem zo in de natuur, waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven dat in stand wordt gehouden door de inzet van veel vrijwilligers. Nieuwkomers zijn zeer welkom! De verenigingen zijn voor iedereen toegankelijk en meestal kun je een keer binnenlopen om de sfeer te proeven.

Een belangrijk punt in het dorp is het Gemeenschapshuis. Hier zijn veel verenigingen gevestigd. Hier houdt de Gemeenschapsraad haar bijeenkomsten en worden feesten georganiseerd. Het Gemeenschapshuis is een fijne plek om mensen te ontmoeten. Maar mensen ontmoeten kan ook zeker op straat, op het schoolplein of bij de bakker.

Heibloem heeft niet veel eigen voorzieningen. Die vind je in de nabijgelegen dorpen Meijel en Roggel, op ongeveer vijf kilometer afstand. 

Over huren bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart