Over Heythuysen

Heythuysen is het kloppend hart van de gemeente Leudal. Heythuysen heeft een sfeervol en bruisend centrum met veel voorzieningen. Er zijn in het centrum ruim vijftig winkels en Heythuysen kent een rijk sociaal, cultureel en actief verenigingsleven voor jong en oud. 

Ook voor de natuurliefhebber heeft Heythuysen veel te bieden. In de directe omgeving liggen fraaie natuurgebieden, zoals "het Leudal" tussen Heythuysen en Neer en de loof- en naaldbossen langs de Leu- en de Zelsterbeek. 

Het dorp is centraal gelegen tussen tussen de Midden-Limburgse steden Weert en Roermond, nabij de snelweg A2 (Maastricht - Eindhoven), de N280 (Weert - Roermond) en de A73 (Venlo-Echt).

Wat is er te doen in Heythuysen? 

In het winkelcentrum van Heythuysen kun je gezellig winkelen met volop aanbod van diverse winkels en voldoende parkeergelegenheid. Ook zijn er veel horecagelegenheden. 

Ook op het gebied van onderwijs kent Heythuysen goede voorzieningen. Basisschool De Neerhof en Hoera Kindercentrum liggen naast elkaar en zijn goed bereikbaar. Op de locatie Heythuysen van Scholengemeenschap Sint Ursula kunnen leerlingen terecht voor de opleidingen VMBO theoretisch, VMBO gemengd en VMBO beroepsgericht (kader en basis). Andere vormen van voortgezet onderwijs zijn op fietsafstand.

Heythuysen heeft een eigen cultuurpodium/gemeenschapshuis, een bibliotheek, een zwembad, historische monumenten en sport- en recreatiemogelijkheden. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je vrije tijd op een ontspannen manier door te brengen. 

Over huren bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart